Voor het tweede nacht op rij hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie. Gisterennacht werden 196 chauffeurs gecontroleerd. Hiervan legden er 191 een negatieve alcoholtest af. Dit is 97 procent van de gecontroleerde bestuurders.

Drie chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 150 euro. Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.
 
Andere overtredingen
Er werden ook twee speekseltesten voor drugs in het verkeer afgenomen.  Eén chauffeur testte positief op cannabis en amfetamines. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De politieagenten stelden ook één proces-verbaal op omdat de bestuurder geen geldig verzekeringsbewijs kon voorleggen..
 
Locaties
De controles vonden plaats op de volgende locaties:Geel (Dr Van de Perrestraat, Larumseweg, Retieseseweg, afrittencomplex Geel-Oost, snelwegstraat) en Laakdal (Diestsebaan, Nieuwe Baan en Geelsebaan).